Generalistische Basis GGZ

Generalistische Basis GGZ

De behandelgesprekken bij ZorgOrganisatie Midden-Brabant vallen onder de Generalistische Basis GGZ (BG-GGZ). 

Binnen Basis Generalistische GGZ worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering vier producten Basis GGZ vergoed: Kort, Middel, Intensief en  Chronisch. Op grond van de gestelde diagnose wordt bepaald welk product van toepassing is. Om voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking te komen moet u zijn verwezen door uw huisarts. Ook medisch specialisten, jeugdartsen en professionals verbonden aan gemeentelijke buurtteams kunnen doorverwijzen. Daarnaast moeten de psychische problemen voor vergoeding voldoen aan de criteria voor een psychische stoornis zoals omschreven in de DSM-V. 

Overig Product 

Voor de overige psychische klachten die niet in aanmerking komen voor vergoeding dient u zelf te betalen. Dit wordt aan u gefactureerd als Overig Product (OVP). Het tarief kan oplopen tot 100 euro per sessie.  Afhankelijk van uw hulpvraag en tijdsduur wordt het tarief bepaald en besproken met u. 

Vergoeding & eigen risico 

De praktijk heeft overeenkomsten met alle  zorgverzekeraars (CZ, VGZ, DSW, Zilveren Kruis, Menzis, Multizorg, de Friesland zorgverzekeraar). Tevens heeft de praktijk sinds  1 januari 2018 een samenwerkingsovereenkomst met PRO-RCH. Binnen deze samenwerking is de praktijk een onderdeel geworden van een ketenzorg waarbij de cliënt centraal staat.  

Een overeenkomst hebben met een zorgverzekeraar betekent dat een geïndiceerd pakketje (5 tot 12 gesprekken) volledig wordt vergoed uit het basispakket. Dit geldt ook voor mensen met een restitutiepolis bij andere zorgverzekeraars.  De behandelkosten tellen wel mee voor het verplicht eigen risico van 385 euro.

De maximale tarieven die het NZA hanteert zijn voor prestatie kort 504,47 euro voor prestatie middel 853,38 euro voor prestatie intensief 1383,65 euro en voor onvolledig behandeltraject is dat 219,78 euro. Elk jaar worden deze aangepast door het NZA.

 

Kinderen & jeugdigen 

Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. De behandel- en begeleidingskosten voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar worden in de gemeente Tilburg 100% vergoed. 

 

Afmelden  

Meld u zich tijdig af als u niet kunt komen op een gemaakte afspraak. Uw gereserveerde tijd kan dan tijdig benut worden voor een andere zorgbehoevende.